PASTA TARİFİ
Malzemeler:

  • 1 paket Kral Pasta Altı Kek (280 gr.)
  • 0,5 çay bardağı süt/şekerli su
  • 1 paket pasta kreması/krem şanti (156 gr.)
  • 200 gr. muz, kivi, vişne, ahududu ya da çilek (pasta arasına koymak için)
  • Fıstık, fındık, badem, çikolata parçacıkları vb. (Üst süsleme için)

Hazırlanışı:

  1. Pasta altı kekinin bütün katmanları yarım çay bardağı süt veya şekerli  su ile nemlendirilir.
  2. İlk kata, kendi tarifine uygun olarak hazırladığınız krem şanti veya pasta kremasının yarısı sürülür.
  3. Üzerine dilimlenmiş muz, kivi, vişne, ahududu gibi meyveler yerleştirilir.
  4. Pastanın ikinci katı kapatılır ve üzerine hafifçe bastırılır.
  5. Kalan pasta kremi ile pasta altı kekin üst ve yan kenarları tamamen estetik bir biçimde kaplanır.
  6. Ardından pastanın süslemesine geçilir.
  7. Pastanızın üzerini fıstık, fındık, badem, çikolata sosu, çikolata parçaları, toz Hindistan cevizi ile isteğe göre süsleyebilirsiniz.
  8. Pastanız 30 dk. buzdolabında dinlendirildikten sonra servis yapılabilir.

Afiyet olsun!